Külföld

Szijjártó: Ha a károgókra hallgatunk, a járvány ledöntötte volna a lábáról a magyar gazdaságot

A magyar kormány azt várja el a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) következő főtitkárától, hogy a nemzetközi szervezet segítse, és ne kioktassa a tagországait - közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán pénteken.

Szijjártó: Ha a károgókra hallgatunk, a járvány ledöntötte volna a lábáról a magyar gazdaságot
Szijjártó Péter: Azt várjuk el az OECD-től, hogy segítse a tagországait
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Szijjártó Péter azt írta: Cecilia Malmström svéd politikus az Európai Unió kereskedelmi biztosa volt, így sokat dolgoztak együtt, és jó személyes kapcsolatot alakítottak ki a közös munka során. Bár az uniós karrierje már véget ért, kormánya felkérte, hogy induljon az OECD főtitkárválasztásán.

Hozzátette, a magyar kormány azt akarja, hogy a nemzetközi szervezet „segítse, és ne kioktassa” a tagországait. Elvárja annak elismerését is, hogy a gazdaságpolitikáról szóló döntések nemzeti hatáskörbe tartoznak.

A miniszter kiemelte, hogy Magyarország a fősodratútól különböző, alacsony adókra és munkahelyek létrehozására összpontosító politikával lett sikeres az elmúlt tizenegy évben.

„Ha a károgókra, a minket támadókra és kritizálókra hallgattunk volna, akkor a világjárvány simán ledöntötte volna a lábáról a magyar gazdaságot” - fogalmazott Szijjártó Péter.

Kapcsolódó írásaink