Külföld

Nyolcvanmillióval nőtt az üldözésnek kitett keresztények száma

Aggasztó tendenciák

Folyamatosan emelkedik az üldöztetésnek kitett keresztények száma a világon – mutat rá a Portes Ouvertes (Nyitott Ajtók) nevű, francia protestáns civil szervezet szerdán közzétett jelentésében.

A felmérés szerint 2019-ben 260 millió körül volt az üldözött keresztények száma, ami 2020-ban 340 millióra emelkedett, és ez 80 milliós növekedést jelent. Különösen aggasztó a helyzet Afrika szubszaharai térségében, Ázsia déli részén és a Közel-Keleten. Kifejtik, hogy Ázsiában a vallásos nacionalizmus, Afrikában pedig a kontinensen egyre terjedő szélsőséges iszlamizmus következtében válnak diszkrimináció vagy erőszak áldozatává a keresztények. A jelentés kiemeli, hogy 2020-ban 4761 keresztényt gyilkoltak meg hite miatt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom