Külföld

Egész delegációk kizárásának lehetőségét vizsgálja az Európai Néppárt

Munkacsoportot állított fel a párt EP-frakciója

Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója munkacsoportot állított fel, amelynek az a fela­data, hogy javaslatot tegyen a csoport működési szabályzatának módosítására – derül ki abból a kedd esti elnökségi döntésből, ami a Politico brüsszeli politikai portál birtokába jutott.

A módosításoknak lehetővé kell tenniük, hogy ne csak egyes képviselőket, hanem egész delegációkat ki lehessen zárni a frakcióból, az erről szóló döntést pedig akár kétharmad nélkül, sima többséggel is meg lehessen hozni. A munkacsoportnak öt tagja van, köztük az osztrák Othmar Karas, aki tavaly ősszel a fideszes Deutsch Tamás kizárását kezdeményezte. Erre nem került sor, a politikust azonban megfosztották egyebek mellett a felszólalási jogától, és szakbizottsági alelnöki tisztségéről is lemondott a napokban.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom