Külföld

Varga Judit: A nemzeti parlamenteknek kellő szerepet kell kapniuk az EU-ban

Az Európai Unió hétéves keretköltségvetéséről is tárgyalt Varga Judit kedden az Igazságügyi Minisztériumban Juan González-Barba Pera spanyol Európa-ügyi államtitkárral.

Varga Judit: A nemzeti parlamenteknek kellő szerepet kell kapniuk az EU-ban
Varga Judit igazságügyi miniszter (jobbra) és Juan González-Barba Pera spanyol Európa-ügyi államtitkár találkozója Budapesten, az Igazságügyi Minisztériumban
Fotó: Facebook/Varga Judit

Az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán azt írta: az unió többéves pénzügyi keretéről, a helyreállítási alapról, az Európai Unió jövőjéről, valamint az EU-ra nehezedő migrációs nyomásról egyeztettek.

Varga Judit szerint elengedhetetlen elindítani az Európai Unió jövőjéről szóló konferenciasorozatot. „A magyar álláspont az, hogy a jövőben a nemzeti parlamenteknek kellő szerepet kell kapniuk, a szuverenitás elvét tiszteletben kell tartani, és absztrakt ideológiai viták helyett konkrét megoldások kidolgozását kell előtérbe helyezni, amelyek segítik az emberek életét” - fogalmazott a tárcavezető.

Ezért fontos, hogy a pénzügyi forrásokhoz mielőbb hozzáférjenek azok a tagállamok, amelyeknek „igazán nagy szükségük” van rá - tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink