Külföld

Juncker Tuskhoz hasonlóan megtagadta korábbi állítását

A brüsszeli vezetői gyakran saját maguknak mondanak ellent az uniós kifizetések pénzügyi vagy demokratikus kritériumokhoz kötését illetően - mutatott rá Novák Katalin pénteki Facebook-bejegyzésében.

Juncker Tuskhoz hasonlóan megtagadta korábbi állítását
Jean-Claude Juncker korábban még méregnek nevezte az uniós pénzek kifizetésének feltételekhez kötését
Fotó: AFP/Aris Oikonomou

A családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán Donald Tusk egyik 2018-as nyilatkozatát idézte fel, melyben az Európai Néppárt elnöke még azt hangsúlyozta, hogy Lengyelország az Európai Unió költségvetéséből történő finanszírozásának a jogállamiságtól való függővé tétele kockázatos lépés és rossz irányba mutat.

Novák Katalin legutóbbi bejegyzésében pedig Jean-Claude Junckertől talált egy hasonló tartalmú megszólalást:

Objektum doboz

„Hogy is van ez? Láttuk, hogy Donald Tusk megtagadta saját korábbi állítását, de nincs ez másként Jean-Claude Junckerrel sem. Emlékeznek még rá? Ő volt az Európai Bizottság előző elnöke. 2017-ben még méregnek nevezte az uniós kifizetések pénzügyi teljesítményhez vagy demokratikus kritériumokhoz kötését. Így fogalmazott: Azon a véleményen vagyok, hogy nem kellene ezt csinálnunk…ez méreg lenne a kontinens számára.” - írta közösségi oldalán a miniszter.

Kapcsolódó írásaink

Orbán: Soros György fenyegeti Magyarországot

ĀSoros a világ egyik legkorruptabb szereplője – Az ország nagyon stabil pénzügyi lábakon áll – A magyarok leginkább a magyar vakcinában bíznak – A kormányfő a napját az operatív törzs ülésén kezdte + VIDEÓ