Külföld

„Ok-okozati összefüggés van a migráció és az európai terrorfenyegetettség között”

Ok-okozati összefüggés van az illegális migráció és az Európában egyre terjedő terrorfenyegetettség, valamint a vallási szélsőségességen alapuló erőszak között - közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Facebook-oldalán.

„Ok-okozati összefüggés van a migráció és az európai terrorfenyegetettség között”
Szijjártó Péter kezdeményezte, hogy a Külügyek Tanácsa minél előbb vitassa meg a migráció unión kívüli megállításának lehetőségeit
Fotó: MH

Szijjártó Péter - az európai uniós tagállamok külügyminisztereiből álló - Külügyek Tanácsa üléséről beszámoló videóban azt mondta: kezdeményezte, hogy a tanács minél előbb vitassa meg a migráció Európai Unión kívüli megállításának lehetőségeit, valamint vitát szorgalmazott az Európai Bizottság által nyilvánosságra hozott migrációs csomagról, mert az „újabb bátorítás azoknak, akik fontolgatják az Európába indulást.”

Hangsúlyozta: a kötelező betelepítési kvótát - amelyet a miniszter szerint a bizottság, a brüsszeli bürokrácia továbbra is fent akar tartani - azonnal le kell venni a napirendről, mert amíg ott szerepel, újabb és újabb százezer migráns érzi úgy, hogy nyugodtan jöhet Európába.

Szijjártó Péter úgy vélekedett: ha nem tudják megállítani a migrációs folyamatokat, nem tudnak megálljt parancsolni az Európa-szerte egyre terjedő terrorizmusnak, erőszaknak sem.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom