Külföld

Hölvényi: A civil lakosság is szenved a Szíria elleni szankcióktól a helyi egyházak szerint

Az uniós szankciók Szíriára gyakorolt hatásával kapcsolatban tartott szerda délután online konferenciát az Európai Néppárt interkulturális és vallások közötti párbeszéddel foglalkozó munkacsoportja. 

Hölvényi: A civil lakosság is szenved a Szíria  elleni szankcióktól a helyi egyházak szerint
Hölvényi György fideszes EP-képviselő
Fotó: MH

Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő, a testület társelnöke rámutatott, Bassár el-Aszad elnöknek sikerült stabilizálnia helyzetét, realitás, hogy belátható ideig hivatalban is lesz.

Hölvényi hangsúlyozta, minden szíriai vallási vezető, akivel tárgyalt, világossá tette, hogy a szankciók hátráltatják a szíriai újjáépítést, aminek az is következménye, hogy az elüldözött keresztény fiatalok nem tudnak hazatérni és új otthont építeni.

A szankciók célzottak, papíron nem is érintik a humanitárius segítségnyújtást, a terepen azonban mégiscsak az látszik, hogy nagyon nehéz helyzetben van a civil lakosság, amit csak súlyosbít a koronavírus-járvány.

Szintén szerdán beszélt ebben a témában egyébként Aszad is, aki hírügynökségi tudósítások szerint egy nemzetközi értekezleten azt mondta, a nyugati szankciók akadályozzák a damaszkuszi kormány munkáját az otthonukból elmenekült milliók visszatérésének biztosításában. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom