Külföld

Szijjártó: Kezdenek elszabadulni a szélsőséges, keresztényellenes ideológiák

Kezdenek elszabadulni a szélsőséges, keresztényellenes, a hagyományos európai értékeket és a hagyományos európai életformát megsemmisíteni akaró ideológiák, csoportok és személyek - írta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebookon a nizzai terrortámadás kapcsán.

Szijjártó: Kezdenek elszabadulni a szélsőséges, keresztényellenes ideológiák
Szijjártó Péter: Minek kell még jönnie, hogy egyes döntéshozók végre észhez térjenek?
Fotó: MH/Purger Tamás

Szijjártó Péter a közösségi oldalán úgy kezdte bejegyzését, hogy „Európa, ébresztő! Egy tanár lefejezése, gyilkosság a templomban, a szent pápa szobrának meggyalázása. Mi jön még?”.

„Vagy minek kell még jönnie, hogy egyes döntéshozók végre észhez térjenek?” - folytatta. „Ne hagyjuk magunkat!” - szólított fel végül a külügyminiszter.

Objektum doboz

A nizzai terrortámadás kapcsán Varga Judit igazságügyi miniszter is írt egy felháborodott hangvételű bejegyzést Facebook-oldalán.

„Elég volt az álszentségből! Elég volt abból, hogy miközben Nyugat-Európában egymást érik a terrortámadások, az antiszemita atrocitások, e közben a nyugat-európai politikusok a magyar és lengyel jogállamisággal kelnek és fekszenek, ahelyett, hogy megvédenék a saját állampolgáraikat. Elég volt abból, hogy Brüsszelben a magyar sajtószabadságot féltik, miközben más tagállamokban oknyomozó újságírókat gyilkolnak” - fogalmazott Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter hozzátette: „Az európai politikusoknak végre a valódi kérdésekkel kellene foglalkozniuk, végre az európai emberek és a keresztény Európa védelmében kellene fellépniük. Mindezt addig, amíg még nem késő! Magyarországra számíthatnak”.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom