Külföld

Donáth Anna elismerte: rendszeresen hívogatta Jourovát, hogy ítéljék el Magyarországot

Háromnaponta beszélt Vera Jourovával Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője arról, hogy mi kerüljön a Magyarországról szóló jelentésbe. Ezt maga Donáth Anna mondta egy videókonferencián, amit momentumosokkal tartott.

Donáth Anna elismerte: rendszeresen hívogatta Jourovát, hogy ítéljék el Magyarországot
Donáth elismerte: folyamatosan hívogatta Jourovát
Fotó: MH

A felvételt a Hír TV hozta nyilvánosságra. A kijelentés azért különösen leleplező, mert Donáth korábban a Varga Judittal folytatott Tranzit-vitán tagadta, hogy egyeztetett volna az EU-biztossal.

Vera Jourovával háromnaponta beszéltem telefonon. Informálisan- mondta momentumosoknak Donáth Anna egy videókonferencián. Később azt is elmondta, hogy az általa „új Sargentininek” nevezett Gwendoline Delbos-Corfielddel is rendszeresen beszélt Magyarországról.

Donáth azzal próbálta érzékeltetni munkája „nehézségét”, hogy ezek a politikusok (és Ursula von der Leyen) nem akarták elítélni Magyarországot.

... nem hajlandóak ennél tovább menni, és akár politikailag elítélő nyilatkozatokat tenni. Ezért tudja a magyar (...) kiforgatni akár Von der Leyen, akár Vera Jourovának a szavait sok esetben. De rengeteg informális telefonhívás, beszélgetés történt – nemcsak velük, hanem az új Sargentinivel is, Gwendoline Delbos-szal, francia képviselő a zöldektől, ő viszi tovább a magyar kérdést... és hát azt kell, hogy mondjam, hogy 90 százalékban sikeres volt az én munkám - mondta Donáth Anna, ezzel elismerve, hogy Soros emberei mellett magyar baloldali képviselők diktálták a Magyarországról szóló jelentést.

A Hír TV riportja itt nézhető meg:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Soros keze Brüsszelen

ĀHa az Európai Bizottság nem teljesíti a követeléseiket, a testület elnöke mondjon le – dühöng a spekuláns berlini szervezete, a Századvég elhatárolódást vár az uniós vezetőktől

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom