Belföld

Varga Judit lesöpörte Donáth Annát a Tranzit vitáján

Varga Judit alaposan felülmúlta kedd este vitapartnerét, Donáth Annát a Tranzitot pótló Garázsvitán. Az igazságügyi miniszter folyamatosan konkrétumokkal érvelt, miközben a momentumos politikus megpróbált ez elől kitérni, és általános baloldali politikai szólamokat ismételgetett.

Varga Judit lesöpörte Donáth Annát a Tranzit vitáján
Varga Judit a jogállamiságról vitázott Donáth Annával
Fotó: Facebook/Varga Judit

Donát azzal büszkélkedett, hogy nagyon jó munkakapcsolatban van Vera Jourovával, mire Varga Judit azt válaszolta: „Nem csodálom, hogy jó munkakapcsolat van önök közt, hiszen minden találkozásunkkor nagyon jól tájékozott álhírekből”.

Varga Judit élesen kifogásolta, hogy a Donáth által dicsért Jourová minden uniós jogállamisági jelentés előtt manipulatív módon szivárogtat.  

A beszélgetésben az igazságügyi miniszter megkérdezte, hogyan tud szövetségre lépni a Momentum Gyurcsány Ferenccel és a DK-val: egy olyan politikussal, akinek miniszterelnöksége alatt, 2006-ban rendszerszintű jogállamisági problémák voltak). 

„2006-ban valóban politikai nyomás alatt voltak a bíróságok, Brüsszel füle botját sem mozdította”

- mondta Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter felidézte, hogy 2006-ban az első fokú bíróságok 141 esetből 139-ben elrendelték az előzetes letartóztatást olyan ügyekben, ahol utána rendre kiderült, hogy semmilyen törvénytelenséget nem követtek el a tüntetők.

„Akkor még egy egyszerű meghallgatásig sem jutottunk el Brüsszelben, csak egy könyvbemutatóig” - mondta Varga Judit. Donáth Anna meglehetősen egyedi módon azzal próbált kibújni a válasz alól, hogy a Momentum 2006-ban még nem létezett és akkor nem a mostani Bizottság és Parlament volt Brüsszelben.

Arra nem válaszolt, hogy miért lépnének most együttműködésre a szemkilövetésekért felelős Gyurcsány Ferenccel.

Donáth Anna csak a szokásos politikai szlogeneket ismételgette: szerinte Magyarországon nincs jogállam és demokrácia. Amikor Varga Judit konkrétumokat kért, váratlanul - és meglehetősen abszurd módon - azt válaszolta:

„nem érdemes a konkrétumokat („check listeket”) nézni, mert ebben jól teljesít Magyarország”.

Az igazságügyi miniszter szerint igazi balos, kommunista tempó, hogy konkrétumok helyett ellenőrizhetetlen általánosságokkal vádolják Magyarországot. Erre volt jó példa a Sargentini jelentés is. 

Objektum doboz

Varga Judit Facebook-oldalán a keddi vita kapcsán úgy fogalmazott, az több tanulsággal is szolgált.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom