Külföld

Varga Judit: Az EP megint nem a megoldás, hanem a probléma része

Szerdán az Európai Parlament négy frakciója levelet küldött Angela Merkel kancellár asszonynak, melyben követelik az EU-s források jogállamisági feltételekhez kötését - írta Varga Judit a Facebookon közzétett bejegyzésében.  

Varga Judit: Az EP megint nem a megoldás, hanem a probléma része
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook

Kiemelte, hogy huszonhét  tagállam demokratikusan megválasztott legfelsőbb szintű vezetői már júliusban megállapodtak a költségvetést illetően, egyértelművé téve, hogy a források kifizetését nem lehet ködös politikai-ideológiai feltételekhez kötni.

Az EP megint nem a megoldás, hanem a probléma része, hiszen továbbra is politikai boszorkányüldözést folytat és blokkolja a költségvetést - húzta alá az igazságügyi miniszter.  „Ez különösen nagy felelőtlenség a koronavírus válság alatt.”

Objektum doboz

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom