Külföld

Újra lobog a székely zászló a Gyepár-tetőn

Mint lapunk arról az elsők között beszámolt, augusztus 8-án öt terepjáróval mintegy húsz román nacionalista érkezett a román többségű Bákó megyéből a Székelyföldhöz tartozó Kovászna megye határán fekvő, nehezen megközelíthető Gyepár-tetőre.

Újra lobog a székely zászló a Gyepár-tetőn
Az elkövetők terepjáróval érkeztek a székelyföldi Gyepár-tetőre, helyi forrásaink szerint vagy húszan lehettek, de megzavarták őket
Fotó: MH

A mintegy 12 méter magas zászlórúdról elkezdték lerángatni a székely és fekete zászlóból álló kompozíciót, azonban egy helyi pásztor érkezése megzavarta őket, és inkább kereket oldottak. A felső csörlőt mindenesetre sikeresen eltörték, a zászlók félárbócon kókadoztak azóta.

Helyi forrásaink azonban szerdán jelentették: kijavították a megrongált részeket és ismét lobog a székely zászló a Gyepár-tetőn.

Az önkéntes munkákkal és adományokból létesült lobogóegyüttest egyébként június 7-én avatták fel, a vandáloknak tehát alig két hónap kellett, hogy „megtalálják” maguknak azt.

Helyi forrásaink úgy nyilatkoztak, egyelőre nem tettek és nem terveznek feljelentést tenni, de számítanak a huligánok visszatérésére.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom