Külföld

Magyarország mindent megtesz a nyugat-balkáni országok EU-csatlakozásáért

Magyarország továbbra is mindent megtesz azért, hogy a nyugat-balkáni országok minél előbb csatlakozhassanak az Európai Unióhoz, mivel ez gazdasági, stratégiai és biztonsági érdeke - közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán, miután telefonon egyeztetett Srdjan Darmanovic montenegrói külügyminiszterrel az ország európai uniós integrációs tárgyalásainak állásáról.

Magyarország mindent megtesz a nyugat-balkáni országok EU-csatlakozásáért
Szijjártó Péter
Fotó: MH

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy „mivel mi nem csak beszélünk a nyugat-balkáni országok támogatásáról”, valamennyi nyugat-balkáni kormány mellett a magyar külügyminisztériumból odaküldött tapasztalt integrációs szakértő dolgozik.

Objektum doboz

Srdjan Darmanovic, aki - mint Szijjártó Péter elmondta, nagyon elégedett a náluk dolgozó szakértővel - kérte, hogy Magyarország újabb egy évvel hosszabbítsa meg a szakértő megbízását. Magyarország teljesíti a kérést - tette hozzá a magyar miniszter.

Montenegró megérdemelte, hogy végre az utolsó csatlakozási tárgyalási fejezetet is megnyissa velük az EU - jelentette ki a Szijjártó Péter, aki reméli, hogy 2025-re az Európai Unió újabb tagokkal bővül.

Kapcsolódó írásaink