Külföld

Szijjártó: Soha nem voltak ilyen aktívak a kenyai-magyar kapcsolatok

Talán soha nem voltak olyan aktívak a Magyarország és Kenya közötti kétoldalú kapcsolatok, mint most - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán, hivatalos Facebook-oldalán.

Szijjártó: Soha nem voltak ilyen aktívak a kenyai-magyar kapcsolatok
Szijjártó taskenti landolását követően beszélt telefonon Amina Mohameddel, korábbi kenyai kollégajával
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter kifejtette, taskenti landolását követően beszélt telefonon Amina Mohameddel, korábbi kenyai kollégajával, aki most országa sport- és kulturális minisztere.     

A tárcavezető tájékoztatása alapján 800 kenyai fiatal pályázik 100 magyarországi ösztöndíjra, a két ország közötti kereskedelmi forgalom pedig majdnem 50 százalékkal nőtt az idén.

„Támogattuk ENSZ BT-tagságukat, mert fontos szerepet játszanak a terrorizmus és a szélsőségek elleni küzdelemben” - húzta alá Szijjártó Péter, majd megjegyezte, Kenyában hamarosan emléktáblát állítanak gróf Teleki Sámuelnek.     A miniszter hangsúlyozta, Amina Mohamed indul a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) főigazgatói posztjáért. „Jó jelölt :-)” - tette hozzá.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom