Külföld

Magyarországnak és Törökországnak is érdeke az EU-török gazdasági együttműködés fejlesztése

Magyarországnak és Törökországnak is érdeke az EU-török gazdasági együttműködés fejlesztése - írta a külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán.

Magyarországnak és Törökországnak is érdeke az EU-török gazdasági együttműködés fejlesztése
Szijjártó Péter telefonon egyeztetett a török kereskedelmi miniszterrel
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter Ruhsar Pekcan kereskedelmi miniszterrel egyeztetett pénteken, ezt követően közösségi oldalán számolt be a tárgyalásról.

A miniszter tájékoztatása szerint köszönetet mondott kollégájának, amiért a török kormány „a koronavírus legrosszabb időszakában” engedélyezte a védekezéshez szükséges eszközök exportját Magyarországra. A tárca vezetője tudatta azt is, hogy a török miniszterrel egyetértettek: Törökország és az Európai Unió közötti gazdasági együttműködés fejlesztése egybeesik a török és a magyar nemzeti érdekekkel.

„Ezért is szorgalmazom, hogy az Európai Bizottság próbáljon meg megállapodásokat elérni a kereskedelmi kérdésekben, és próbáljuk meg elkerülni újabb vámok bevezetését egymással szemben” - írta Szijjártó Péter.

A miniszter hozzátette: a magyar gazdaság exportorientált gazdaság, ezért érdeke, hogy minél kevesebb akadály nehezítse a kereskedelmet.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom