Külföld

Dél-Korea megköszönte a Hableány áldozatairól való megemlékezést

Kang Kjungvha dél-koreai külügyminiszter köszönetet mondott Magyarországnak az egy évvel ezelőtti hajótragédia során mutatott szolidaritásért, és az egy éves évfordulón lezajlott megemlékezésekért - tudatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy hétfő délelőtti Facebook-bejegyzésében azt követően, hogy telefonon egyeztetett dél-koreai kollégájával.

Dél-Korea megköszönte a Hableány áldozatairól való megemlékezést
Szijjártó Péter
Fotó: MH

Szijjártó beszélgetőtársával közölte: zajlik a tragédia helyszínére szánt emlékmű tervezése, melynek felavatása várhatóan őszre történik meg.

"Elismerésünket fejeztük ki egymásnak a koronavírus elleni védekezés erőfeszítéseiért. A koreai külügyminiszter köszönetet mondott azért, hogy Magyarország lehetővé tette a koreai vállalatoknál dolgozók beutazását Magyarországra, én pedig köszönetet mondtam a koreai vállalatok magyarországi beruházásáért" - tudatta Szijjártó.

Tavaly a koreai vállalatok döntöttek a legtöbb magyarországi beruházásról: a Samsung SDI és az SK Innovation beruházásai nyomán hazánk az elektromos autóipar európai fellegvárává vált. A beruházásoknak köszönhetően a kereskedelmi forgalom is dinamikusan bővül, az első negyedévben 21 százalékkal nőtt és megközelítette az egymilliárd dollárt.

Szoros az együttműködés a két ország között a nemzetközi politikában: Magyarország támogatja Korea ENSZ BT tagságát, valamint szorgalmazzuk az Európai Unió és Korea közötti beruhazásvédelmi megállapodásól szóló tárgyalások mielőbbi megkezdését - mutatott rá Szijjártó Péter.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom