Külföld

Firenze a világhoz fordul

Az anyagi összeomlás szélére sodródtak a járvány miatt az olasz önkormányzatok. Tizenhárom nagyváros polgármestere Giuseppe Conte miniszterelnökkel tárgyalt azonnali támogatást várva, a megbeszélés azonban feszültségbe torkollott.

Firenze a világhoz fordul
Tizenhárom nagyváros polgármestere Giuseppe Conte miniszterelnökkel tárgyalt azonnali támogatást várva
Fotó: Aris Oikonomou / AFP

Beppe Sala, Milánó polgármestere elkeseredett dühében az íróasztalát csapkodta. Bari polgármestere, Antonio Decaro közölte, az utcák szemétben úsznak, nincsenek anyagi forrásaik, a közvilágítást is lekapcsolják.

Luigi de Magistris, Nápoly vezetője figyelmeztetett, felkeléshez közelítő közhangulat uralja a várost. „Egy centet sem láttunk eddig” – vetették a miniszterelnök szemére a türelmüket vesztett polgármesterek.

Dario Nardella, Firenze polgármestere a kormány támogatásának hiányában a világ kereskedőihez intézett felhívást a reneszánsz város megmentésére. Nardella világ körüli útra indul, hogy mecénásokat keressen a város újjászületéséhez. „Firenzének szüksége van a világra, ahogyan a világnak is szüksége van Firenzére” – írta felhívásában.

Kapcsolódó írásaink

Fokozódik a feszültség Olaszországban

ĀHalálos fenyegetéseket is kapnak a koronavírus-járvány kezelésében részt vevő politikusok – öt tartomány kormányzója a helyhatósági választások előre hozását sürgeti

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom