Külföld

Újabb átkelő nyílt meg a magyar-román határon

Újabb átkelő nyílt meg a magyar-román határon csütörtök reggel, ezúttal Nyírábrány és Érmihályfalva között - közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Újabb átkelő nyílt meg a magyar-román határon
A nyírábrányi átkelőt Magyarország és Románia állampolgárai használhatják a kishatárforgalom szabályai szerint
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter azt írta, szerdán sikerre vezettek a kétoldalú határrendészeti egyeztetések, így reggel 6 órától újabb - már a tizenegyedik - átkelőhely nyílt újra Románia és Magyarország határán.

Az átkelőt a két ország állampolgárai használhatják a kishatárforgalom szabályai szerint.

„Tasó László képviselőtársam kitartó lobbizásának köszönhetően a környékben élőknek ezentúl nem kell hosszú kerülőt tenniük, ha át akarnak menni a határ túloldalára” - jelezte Szijjártó Péter.

Objektum doboz

Megkezdődnek a tárgyalások a magyar-szlovén határ megnyitásáról

Megkezdődnek a tárgyalások a magyar-szlovén határ megnyitásáról - Szijjártó Péter ezt is a közösségi médiában tudatta.
A miniszter azt írta, a reggelt egy telefonos egyeztetéssel kezdte Anze Logar szlovén külügyminiszterrel. "Jó hír, hogy a szlovén egészségügyi hatóság, értékelve a magyar egészségügyi védekezés sikerességét, azt az ajánlást adta ki, hogy lehetséges a magyar-szlovén határ megnyitása a két ország polgárai számára" - tette hozzá.

Kiemelte, Magyarország érdekelt a határokon életben lévő korlátozások észszerű könnyítésében, ezért a szlovén és a magyar rendőrfőkapitány megkezdi a tárgyalásokat a határnyitás részleteiről.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink