Külföld

Szijjártó: Kiváló a magyar-kanadai együttműködés

Kiváló a magyar-kanadai együttműködés; a két ország segítette egymás állampolgárainak hazajutását, javult a kereskedelmi forgalom, és Magyarország támogatja Kanada tagságát az ENSZ Biztonsági Tanácsában – erről írt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán kedden.

Szijjártó: Kiváló a magyar-kanadai együttműködés
Szijjártó Péter: A két ország segítette egymás állampolgárainak hazajutását
Fotó: MH

François-Philippe Champagne kanadai külügyminiszterrel történt telefonos egyeztetése kapcsán Szijjártó Péter közölte: az elmúlt hónapokban kiváló együttműködés jött létre a két ország között állampolgáraik hazajuttatása terén. Kanada 53 magyarnak segítette a hazautazását, Magyarország pedig 45 kanadai állampolgárnak.

Egyetértettünk abban, hogy sem a világgazdaságban, sem a világpolitikában nem lesz semmi olyan, mint korábban volt. Le kell vonni a világjárvány tanulságait, köztük azt, hogy a stratégiai iparágakban muszáj elegendő kapacitással rendelkezni ahhoz, hogy ne váljunk védtelenné az ilyen nehéz helyzetekben – írta a magyar külügyminiszter.

Objektum doboz

Hozzátette: Kanada Magyarország szoros szövetségese a NATO-ban, ezért támogatni fogja Kanada pályázatát az ENSZ Biztonsági Tanácsába.

„Szépen alakul” a két ország közti gazdasági együttműködés is: kereskedelmi forgalmunk az év első két hónapjában 29 százalékkal nőtt és „örömtelien pozitívak” a Kanada és az Európai Unió közti szabadkereskedelmi megállapodás első tapasztalatai is - írta Facebook-posztjában a magyar külügyminiszter.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom