Külföld

Szijjártó: Guy Verhofstadt rosszindulatú, kártékony ember

A külgazdasági és külügyminiszter Guy Verhofstadt liberális európai parlamenti képviselőt „rosszindulatú, kártékony” embernek tartja, aki Brüsszelben és Strasbourgban folyamatosan az európai nemzetek gyengítéséért dolgozik.

Szijjártó: Guy Verhofstadt rosszindulatú, kártékony ember
Guy Verhofstadt
Fotó: AFP/Kenzo Tribouillard

Szijjártó Péter keddi, a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében arra reagált, hogy a képviselő a Project Syndicate-re írt cikkében a magyar „koronavírus-törvényt Hitler felhatalmazási törvényéhez” hasonlította.

A külügyminiszter szerint Guy Verhofstadtról az elmúlt években bebizonyosodott, hogy alkalmatlan bármiféle kulturált vitára. „Elég csak megnézni néhány, az Európai Parlamentben előadott kontrollálatlan ordítozását” - írta.

Úgy fogalmazott: „a Soros-terv egyik kulcsfigurája, a nemzetközi liberális mainstream egyik vezére” most sem hazudtolta meg önmagát: „beállt a sunyin nácizók táborába.” Guy Verhofstadt viszont nem szerepel a magyar választói névjegyzékben, ezért egyáltalán nem számít, mit gondol a magyar törvényekről - tette hozzá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: „nekünk csak a magyar emberek számítanak, egészségüket és munkahelyeiket megvédjük, akármit is mond Guy Verhofstadt.”

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink