Külföld

Szijjártó köszönetet mondott észt kollégájának a Magyarország melletti kiállásáért

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter keddi telefonbeszélgetésén köszönetet mondott a Magyarország melletti kiállásáért észt kollégájának, akit igaz barátnak és jó szövetségesnek nevezett.

Szijjártó köszönetet mondott észt kollégájának a Magyarország melletti kiállásáért
Szijjártó Péter külügyminiszter (j) szerint észt kollégájával, Urmas Reinsaluval a világpolitika legfontosabb dilemmáinak tekintetében abszolút egyetértenek. A kép egy korábbi budapesti találkozójukon készült
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A miniszter Facebook-oldalán közölte, hogy Urmas Reinsaluval a világpolitika legfontosabb dilemmáinak tekintetében abszolút egyetértenek, mindketten elutasítják a kettős mércét, az álhíreket és más országok megbélyegzését.

Kiemelte, hogy az észt külügyminiszter „semmiféle nyomásgyakorlásnak nem volt hajlandó engedni, nem kritizálta hazánkat, vállalva a liberális mainstream általi megbélyegzést”.

„Köszönetet mondtam neki a mellettünk való kiállásért, azt mondta, számíthatok rá a jövőben is” - jelentette ki.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom