Külföld

Újabb hat repülőgép hozott védőfelszereléseket Kínából

Ma a korai órákban hat újabb repülőgép landolt Budapesten, melyek összesen 5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió darab kesztyűt és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak Pekingből és Shanghajból - tudatta hivatalos Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Újabb hat repülőgép hozott védőfelszereléseket Kínából
Több mint ötmillió maszk és hatmillió védőkesztyű érkezett a legújabb kínai szállítmányokkal hazánkba
Fotó: kormany.hu/Botár Gergely

Húsvéthétfőn különösen nagy tisztelettel gondolunk azokra, akik a világjárvánnyal szembeni egészségügyi védekezésben vesznek részt és azokra, akik ebben a nehéz helyzetben gondoskodnak hazánk biztonságáról - fogalmazott Szijjártó Péter. Az ő munkájukhoz feltétlen szükséges, hogy a védőfelszerelések beszerzése folyamatos legyen - tette hozzá.

A Kína-Magyarország légihídnak húsvétkor is üzemelnie kell
A Kína-Magyarország légihídnak húsvétkor is üzemelnie kell a vírus elleni védekezésben részt vevők biztonsága érdekében
Fotó: kormany.hu/Botár Gergely

A külügyminiszter kiemelte: a vírus nincs tekintettel az ünnepeinkre, ezért a Kína-Magyarország légihídnak húsvétkor is üzemelnie kell, a kórházak, a rendelők valamint a rendőri és katonai egységek egészségügyi eszközökkel történő biztonságos ellátása érdekében.

A kínai vámszabályok tovább szigorodnak a minőségre vonatkozó előírások garantálása érdekében, mindezekhez alkalmazkodva történik az újabb szállítmányok előkészítése - közölte a tárcavezető.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink