Külföld

Kína támogatja Magyarországot a védőeszközök beszerzésében

A kínai hatóságok támogatják Magyarországot, hogy minden szükséges védőeszközt be tudjon szerezni az ázsiai országból - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

Kína támogatja Magyarországot a védőeszközök beszerzésében
Kirakodják a Kínai Vasút által a Magyar Államvasutaknak küldött 200 ezer arcmaszkból álló adományt a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 8-án
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A tárcavezető kifejtette: telefonon egyeztetett Zhong Shan kínai kereskedelmi miniszterrel, akivel „régóta jó és baráti kapcsolatot” ápol.

Szijjártó Péter kiemelte: kölcsönös szolidaritásukról biztosították egymást a világjárvány elleni harcban. A kínai miniszter tájékoztatást adott arról, hogy a kínai gazdaság az újraindulás állapotában van. „Ez jó hír nekünk, mivel Kína a második legnagyobb exportpiacunk az Európai Unión kívül” - mutatott rá a külügyminiszter.

Hangsúlyozta: köszönetet mondott a Kína és Magyarország között működtetett légihídért, amely nagymértékben hozzájárul az egészségügyi védekezés sikeréhez. A kínai politikus biztosított arról, hogy a kínai hatóságok támogatják Magyarországot, hogy minden, a védekezéshez szükséges eszközt be tudjon szerezni az ázsiai országból - közölte Szijjártó Péter.
 

Kapcsolódó írásaink