Külföld

„Kész vagyok vitatkozni, ha a járványnak vége, de most nincs időm erre!”

Az Európai Néppárt (EPP) főtitkárának címzett levélben reagált ez EPP soraiból a napokban a magyar kormány felé irányuló támadásokra Orbán Viktor miniszterelnök.

„Kész vagyok vitatkozni, ha a járványnak vége, de most nincs időm erre!”
Orbán Viktor miniszterelnök levélben válaszolt a kormányt ért bírálatokra
Fotó: Facebook

A kormányfő levelét Novák Katalin tette közzé hivatalos Twitter-oldalán.

Objektum doboz

A világunk teljesen a feje tetejére állt - kezdte levelét Orbán Viktor. „Mi, miniszterelnökök és pártvezetők világszerte arra összpontosítjuk energiáinkat, hogy jó időben meghozott és hatékony döntésekkel védjük az állampolgáraink életét, egészségét és biztonságát.”

Szavai szerint nehezen elképzelhető, hogy bármelyik állami vezetőnek ideje lenne "fantáziálnia" más országok szándékairól. Mint írta: manapság ez költséges luxusnak tűnik.

„Minden tisztelet mellett mondom, hogy erre nincs időm! Bármilyen ügyet kész vagyok megvitatni, amint ez a járvány véget ér" - szögezte le Orbán Viktor, majd hozzátette:

„Addig pedig minden időmet arra fogom szánni, hogy a magyar emberek életét mentsem, és megfelelő intézkedéseket készítsek elő az ország társadalmi-gazdasági talpra állításához, mindezt az Alaptörvénnyel összhangban.

Javaslom, hogy mindannyian tegyük ugyanezt a saját országunkban” - zárta levelét a magyar kormányfő.

Előző nap az Európai Néppárt 13 tagpártja írt levelet Donald Tusknak, az Európai Néppárt elnökének, amelyben arra az álláspontra helyezkedtek, hogy a koronavírus elleni védekezésről elfogadott magyar törvényben a kormányra ruházott, határozatlan idejű rendeletalkotási hatáskör ellentétes a párt alapelveivel és a liberális demokrácia, valamint Európa értékeivel. Úgy vélik, hogy Orbán Viktor arra használhatja a rá ruházott jogkört, hogy a kormány tovább szűkítse a civil szféra mozgásterét. Levelükben a Fidesz kizárását kérték a néppártból.

Kapcsolódó írásaink

Orbán Viktor: Megküzdünk minden magyarért

ĀMinden egészségügyi dolgozó 500 ezer forint pluszjuttatást kap - Brüsszel a vírus elleni védekezés helyett velünk foglalkozik - Szerdán döntenek a kijárási korlátozás jövőjéről + VIDEÓ