Külföld

Teljesen üres volt a Szent Péter tér Ferenc pápa vasárnapi beszéde alatt

Teljesen üres volt a vatikáni Szent Péter tér Ferenc pápa szokásos vasárnapi beszéde alatt, melyet immáron zsinórban második hete az Apostoli Palota könyvtárszobájából mondott el az egyházfő.

Teljesen üres volt a Szent Péter tér Ferenc pápa vasárnapi beszéde alatt
Ferenc pápa megáldja a zárt és üres Szent Péter teret a Vatikánban
Fotó: AFP / Vatican Media

Rendszerint több tízezer hívő gyűlik össze vasárnaponként a Szent Péter téren, hogy meghallgassa a Szentatya beszédét, ám az új koronavírus ellen érvényben lévő olaszországi karantén miatt ezúttal a teret is lezárták, oda senki nem léphetett be, így Ferenc pápa szavait csak azok hallhatták, akik követték az online közvetítést - írja a CNN.

A portál szerint a pápa az Úrangyala imádságot követően elmondott beszédében egységre szólította fel a hívőket a járvány miatti nehéz helyzetben, emellett az egészségügyben dolgozóknak is köszönetet mondott áldozatos munkájukért.

Ahogy arról vasárnap este mi is írtunk, beszéde után az egyházfő elhagyta a Vatikánt, előbb a Santa Maria Maggiore Bazilikába látogatott el, ahol a Római Nép Megmentője elnevezésű Szűzanya ikon előtt imádkozott azért, hogy a járvány mihamarabb véget érjen. Ezt követően a a San Marcello templomba ment, ahol a híres csodatévő Feszület található. Ott elmondott könyörgésében a betegek gyors gyógyulásáért és hozzátartozóik vigasztalásáért fohászkodott.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom