Külföld

Ferenc pápa a csodatévő kereszt előtt imádkozott a koronavírus áldozataiért

A lakosságot kíméletlenül megtizedelő járványtól való szabadulásért imádkozva a szent keresztet körmenetben vitték végig Róma utcáin, a gyógyulás kegyelmét kérve az Úrtól.

Ferenc pápa a csodatévő kereszt előtt imádkozott a koronavírus áldozataiért
Ferenc pápa
Fotó: Vatican News

Üres templomok, hívek nélkül a zárt ajtók mögött megtartott szentmisék. Nagybőjt harmadik vasárnapján Ferenc pápa elhagyta a Vatikán falait és magánlátogatást tett a Santa Maria Maggiore Bazilikában, hogy a  Salus Populi Romani, a Római Nép Megmentője elnevezésű Szűzanya ikon előtt imádkozzon. Ferenc pápát a péteri székbe való beiktatása után is, első útja a Szűzanya csodatévő kegyképe elé vezette. Ezt követően az üres sétálóutcán a Via del Corson gyalogosan közelítette meg a San Marcello templomot, ahol a híres csodatévő Feszület található. Ennek a szent ereklyének tulajdonítják a rómaiak az 1522-es pestistől való szabadulás kegyelmét. A lakosságot kíméletlenül megtizedelő járványtól való szabadulásért imádkozva a szent keresztet körmenetben vitték végig Róma utcáin, a gyógyulás kegyelmét kérve az Úrtól. 

Matteo Bruni szentszéki szóvivő nyilatkozata szerint Ferenc pápa az Olaszországot és a világot súlytó járvány véget éréséért, a több ezer beteg gyógyulásáért, hozzátartozóik vigasztalásáért imádkozott.

Könyörgésében az egészségügyi dolgozókról, orvosokról, nővérekről is megemlékezett és mindazokról akik bátor erőfeszítésükkel biztosítják a társadalmi rendet.  

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom