Külföld

A koronavírus elleni összehangolt választ sürget az Európai Unió

A koronavírus elleni összehangolt európai fellépést sürgette Sztella Kiriakídisz, az Európai Bizottság egészségügyi biztosa szerdán Rómában, újságírók előtt.

A koronavírus elleni összehangolt választ sürget az Európai Unió
A koronavírus elleni összehangolt európai fellépést sürgette Sztella Kiriakídisz, az Európai Bizottság egészségügyi biztosa szerdán Rómában
Fotó: AFP / RICCARDO DE LUCA

Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója ugyanott elmondta, hogy 80 988 fő a fertőzöttek száma. A fertőzés 33 országban jelent meg.

Sztella Kiriakídisz és Hans Kluge egyaránt azt hangoztatta, hogy nincs ok pánikra.

Az olasz egészségügy-miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón Sztella Kiriakídisz azt is elmondta, hogy az EU álatlános irányelveket dolgoz ki az utazók tájékoztatására.

„Minden tagállamnak tájékoztatnia kell bennünket a felkészülései terveiről” - hangsúlyozta az uniós biztos. „El kell kerülni az eltérő megoldásokat” - mondta, hozzátéve, hogy az Európai Bizottság kész összehangolni a válaszokat.

Hans Kluge elmondta, hogy az új koronavírus halálozási rátája mintegy 2 százalékos, Kínában, ahol az összes esetek 96,5 százalékát észlelték, jelenleg pedig 1 százalékos.

A WHO európai igazgatója hozzátette, hogy felgyorsítják a járványban való reagálás területén az együttműködést annak érdekében, hogy Olaszország valamennyi régiónja egyformán felkészült legyen, miután az ország északi részében erőteljesen megnőtt a megbetegedések száma.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom