Külföld

Szijjártó: Átfogó stratégiai fejlesztési együttműködés indul Ruandával

Átfogó stratégiai fejlesztési együttműködési megállapodást írt alá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Vincent Biruta, a Ruandai Köztársaság külügyekért és nemzetközi együttműködésért felelős minisztere csütörtökön Budapesten.

Szijjártó: Átfogó stratégiai fejlesztési együttműködés indul Ruandával
Szijjártó Péter elmondta, a magyar gazdaság gerince az autóipar
Fotó: MH/Purger Tamás

A magyar miniszter a dokumentumok aláírását követően tartott közös sajtótájékoztatón elmondta, a megállapodás eredményeként helyi életminőséget javító fejlesztések valósulhatnak meg Ruandában, amelyek csökkenthetik az ott élők elvándorlását, másrészt magyar vállalkozásoknak teremtenek pénzügyi és gazdasági lehetőségeket.

Szijjártó Péter kifejtette, hogy egy 50 millió dolláros kötött segélyhitelkeret jön létre, amelyből magyar cégek valósíthatnak meg beruházásokat az afrikai országban.    

Példaként említette, hogy magyar-ruandai együttműködéssel jön létre egy baromfitenyésztéssel foglalkozó vállalkozás, emellett határvédelmi technológiák és eszközök szállításában, valamint személyazonosító okmányok, útlevek gyártásában is lehetőséget kapnak magyar gazdasági szereplők.

Kapcsolódó írásaink