Külföld

Trump eddig csak nyert az ellene indított eljárással

Donald Trump jelentette be Jeff Van Drew társaságában csütörtökön, a képviselő csatlakozását a Republikánus Párthoz - írta a CNN.

Trump eddig csak nyert az ellene indított eljárással
Jeff Van Drew, New Jersey-i demokrata párti képviselő, aki az impeachment ellen szavazott szerdán, csatlakozott a Republikánus Párthoz
Fotó: AFP/Brendan Smialowski

A New Jersey-i képviselő és amerikai elnök egy nappal a impeachment (alkotmányos felelősségre vonási eljárás) szavazás után jelentették be a pártváltást.

Van Drew  döntését többek között azzal indokolta, hogy a demokraták megfenyegették, hogy tönkre teszik, ha az eljárás ellen szavaz, majd hozzáfűzte „azt hiszem, ez (a Republikánus Párt) jobban megfelel nekem”.  Továbbá kiemelte a politikus, hogy Trumpnak  így már még nagyobb esélye van az újraválasztásra. 

Trump kijelentette, hogy Van Drew csatlakozása csak előnyére válik a pártnak. Újságírói kérdésre pedig megismételte szerdai kijelentését, miszerint nem érzi úgy, hogy alkotmányos felelősségre vonási eljárás alatt állna. „Ez egy hamis eljárás és előre megrendezték. Van egy kis többségük és kényszerítették az embereket”

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Indul az eljárás Trump ellen

ĀA képviselőház megszavazta az elnök elmozdítását célzó impeachmentet, de a folyamat valószínűleg megakad a szenátuson – nyilatkozta lapunknak Varga Gergely szakértő

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom