Külföld

Dzsihadista támadás ért egy svédországi sportcsarnokot

Terepjáróval tört be egy svédországi kézilabdacsarnokba egy feltételezett dzsihadista szombat este. A férfi „Allahu Akbart” kiáltott, amikor behatolt járművével a pályára, ahol éppen 14 évesek játszottak. A támadásban szerencsére senki sem sérült meg - írta a V4NA hírügynökség.

Dzsihadista támadás ért egy svédországi sportcsarnokot
Terepjáróval hatolt be egy férfi a svédországi sportcsarnokba
Fotó: Twitter

A férfi részegen hajtotta végre őrült akcióját Märsta városában. A pályán hatalmas pánik tört, a fiatal sportolók teljesen megrémültek és menekülni kezdtek. Az esetről videófelvétel is készült, amin hallható, hogy a behatolás követő másodpercekben valaki „Allahu Akbart” kiált.

Objektum doboz

A hatóságok először el is engedték az elkövetőt, az ügyeletes ügyész pedig ittas vezetéssel gyanúsította meg, de elég felületesen kezelték az ügyet. Már az is furcsa körülmény volt, hogy a gázpedált nem a vezető tartotta lenyomva a lábával, hanem egy, a pedálra helyezett akkumulátorral tartotta mozgásban az autót.

Másnap már a terrorellenes ügynökség, a Svéd Biztonsági Szolgálat fogta el lakásán a férfit. Az Aftonbladet információi szerint ugyanis a járműben egy fenyegető tartalmú levelet is találtak. A feljegyzésben állítólag az Al-Kaida terrorszervezet alapítójának, Oszama Bin Ladennek a neve, valamint a „mindenkit meg kell ölni” kifejezés is szerepelt.

Objektum doboz

A svéd hatóságok szinte semmilyen információt nem közöltek a támadóról, az azonban kiderült, hogy a férfi 2014-ben négy lövéssel sebesített meg egy embert. Jogerősen 8 évnyi börtönbüntetésre ítélték, de kedvezménnyel öt év után, idén októberben kiengedték.

Kapcsolódó írásaink