Külföld

Szijjártó Péter fogadta az angolai energia- és vízügyi minisztert

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn fogadta Joao Baptista Borges angolai energia- és vízügyi minisztert - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-vel.

Szijjártó Péter fogadta az angolai energia- és vízügyi minisztert
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) fogadja hivatalában Joao Baptista Borges angolai energia- és vízügyi minisztert
Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt

A közlemény szerint a találkozón aláírták a két ország közötti energetikai és vízügyi együttműködési szándéknyilatkozatot.

Angola Afrika második legnagyobb olajkitermelője, energiaellátásában nagy szerepet játszanak a Magyarországon előállított gázturbinák és egyéb eszközök. Angola saját energiaellátásának érdekében további Magyarországon előállított, magas technológiai színvonalú eszközök vásárlását tervezi, hiszen lakosságának több mint fele még mindig nem rendelkezik áramhoz való hozzáféréssel - írták. Hozzátették: mivel a lakosság mindössze 49 százaléka jut ivóvízhez, az angolai kormány kidolgozta 20 körzet vízellátásra vonatkozó fejlesztési tervét, amely lehetőséget biztosít magyar vízipari vállalatok bekapcsolódására.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom