Külföld

Újabb magyar alelnök a Néppárt diákszervezetében

Alelnökévé választotta az Európai Néppárt hivatalos hallgatói szervezete, a European Democrat Students (EDS) tanácsa Czirkl Benitát, a Fidelitas külügyi kabinetének delegáltját bukaresti tanácsülésén. A Fidesz ifjúsági szervezete eddig is képviseltette magát az elnökségben Losonci Gergely személyében, aki az EDS pénzügyi auditorjaként folytatja munkáját a szervezetben.

Újabb magyar alelnök a Néppárt diákszervezetében
Czirkl Benita megválasztásával nemzetközi szinten megkerülhetetlenné válhat a magyar vélemény az ifjúságpolitikában
Fotó: MH

Czirklt magabiztos többséggel választották meg, a Fidelitas szerint ez azt igazolja, hogy a jobboldali keresztény szemléletnek a néppárti konfliktusok ellenére is még mindig van vonzó ereje a konzervatív fiatalok körében. Múlt pénteki kampánybeszédében Czirkl a család fontosságát és a keresztény értékek megvédését is kiemelte, és biztosította róla a tanácsot, hogy szívesen áll elébe bármilyen vitának.

A most felálló, teljesen új elnökség magyar tagja a legnagyobb kihívást jelentő alapszabály módosításokért felelő portfóliót kapta meg, valamint a német alelnökkel közösen felelnek az EDS pénzügyi támogatásának biztosításáért. Czirkl szerepe tehát kulcsfontosságú, gyakran játszhatja a mérleg nyelvét az észak és dél közötti vitában, így válhat megkerülhetetlenné a magyar vélemény nemzetközi szinten az ifjúságpolitikában is. „A Fidelitas hallgatói szervezetben elért eredményei a Néppártban is nagy sikernek számítanak, hiszen megmutattuk, hogy megkerülhetetlenek vagyunk a Néppárt családjában” – nyilatkozta Böröcz László, a Fidelitas elnöke.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom