Külföld

Szijjártó: Sokkoló, hogy az ENSZ tisztségviselője terroristát menteget

zijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megdöbbentőnek és sokkolónak tartja, hogy Fionnuala Ní Aoláin, az ENSZ egyik emberi jogokkal foglalkozó biztosa egy terroristát menteget.

Szijjártó: Sokkoló, hogy az ENSZ tisztségviselője terroristát menteget
Megdöbbentőnek és sokkolónak nevezte Szijjártó Péter a biztos Ahmed H.-val kapcsolatos álláspontját
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

 „Megdöbbentő és sokkoló, hogy Ön, az ENSZ magas rangú tisztségviselőjeként egy terroristát menteget. Megdöbbentő és sokkoló, hogy Ön egy olyan terrorista védőügyvédjeként jár el, aki támadást vezényelt a Magyarország határát védő magyar rendőrök ellen” - írta Szijjártó Péter Fionnuala Ní Aoláinnak címzett szerdai válaszlevelében, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium tett közzé.

Fionnuala Ní Aoláin Szijjártó Péternek küldött levelében azt írta, hogy a terrorcselekmény miatt elítélt Ahmed H. jogai sérültek Magyarországon. A biztos kritikával illette a magyar törvényeket és az eljárást, valamint úgy vélte, a férfi nem terrorista és sérültek az emberi jogai.

Szijjártó Péter szerdai levelében szintén megdöbbentőnek és sokkolónak nevezte, hogy a biztos szerint „az a normális módja a határátlépésnek, hogy valaki egy hangosbeszélőbe üvölt, rohamot indít és kövekkel dobálja a határvédelmet ellátó rendőröket”.
„Ön ezt komolyan gondolja?”- tette fel a kérdést a biztosnak a tárcavezető, majd úgy folytatta: „Komolyan gondolja, hogy egy terrorista elítélése miatt eljárást indít egy a saját határait és polgárainak biztonságát védő országgal szemben?”
„Szégyen, hogy Ön arra költi a tagállamok, köztük Magyarország adófizető polgáraitól származó befizetéseket, hogy terroristákat bátorít szuverén országok határának megsértésére és rendőrök megtámadására” - zárta válaszlevelét Szijjártó Péter.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom