Külföld

Az ENSZ biztosa Hamed úrként emlegeti a terrorista Ahmed H.-t

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) felháborítónak és abszurdnak tartja Fionnuala Ní Aoláin, az ENSZ egyik emberi jogokkal foglalkozó biztosa Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek küldött levelét, amely szerint Ahmed H. jogai sérültek Magyarországon.

Az ENSZ biztosa Hamed úrként emlegeti a terrorista Ahmed H.-t
Ahmed H. a bíróságon
Fotó: MH

A KKM keddi közleményében azt írta, az ENSZ biztosa kritizálja a magyar törvényeket és a magyarországi eljárást, valamint úgy véli, hogy a magyar kormány a nemzeti konzultációban egy „rágalmazó kampányban” használta fel Ahmed H.-t.

A biztos szerint a terrorizmusra vonatkozó magyar törvények sértik az emberi jogokat, tehát - a levélben Mr. Hamedként említett - férfi nem terrorista.

A minisztérium kiemelte, a magyar törvények világosak és a magyar emberek biztonságát szolgálják. Továbbra is terroristának tekintenek mindenkit, aki a magyar határt és az azt védő rendőröket megtámadja - közölték.

A KKM elfogadhatatlannak tartja, hogy Brüsszelben és az ENSZ-ben a bevándorláspárti erők közösen a terrorista Ahmed H. mellé álltak a magyar emberekkel szemben.

Hozzátették, az ENSZ biztosát Soros György emberének tekintik, mert a Nyílt Társadalom Alapítvány egyik vezetője.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom