Külföld

KDNP: A kereszténység a világon a legüldözöttebb vallás

Megdöbbentő üzenete van a húsvéti Srí Lanka-i merényleteknek, hiszen a távoli földrészen történtek az egész világ keresztényei ellen is irányultak - írta közleményében a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP).

KDNP: A kereszténység a világon a legüldözöttebb vallás
„Megdöbbentő üzenete van a húsvéti Srí Lanka-i merényleteknek”
Fotó: AFP/ Ishara S. Kodikara

Elsősorban ki kell fejeznünk együttérzésünket a hitük megvallása közben életüket vesztett áldozatok családjai felé. A mai robbantások is alátámasztják a szomorú tényt, hogy a kereszténység a világon a legüldözöttebb vallás, minden öt olyan ember közül, akit a vallása miatt üldöznek, négy keresztény.

A kereszténydemokraták elutasítják az erőszak minden formáját és a képviselőkön keresztül a békés, igazságos társadalmak építésén dolgoznak - jelentette ki a kisebbik kormánypárt.

A kereszténység legnagyobb ünnepe a húsvét, a megváltás és a feltámadás örömhírét hirdeti. A brutális támadások emlékeztessenek mindenkit arra, hogy együtt kell fellépnünk az értelmetlen, mások szabadságát korlátozó terrorral szemben! - írták.

A külügyminisztérium elítéli a támadásokat

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a leghatározottabban elítéli a keresztény közösséget sújtó, Srí Lanka-i aljas támadásokat - közölte a KKM vasárnap.

A közleményben azt írták: a tárca megdöbbenéssel értesült a húsvétvasárnapi merényletekről, az iszonyú támadásokat a leghatározottabban elítéli.

Több robbanás szándékosan a húsvétot templomban ünneplő keresztény közösséget célozta, ami elmondhatatlanul aljas cselekedet - tette hozzá a minisztérium.

A KKM kapcsolatban van a hatóságokkal, jelenleg nincs információ arról, hogy magyar érintettje lenne a támadásoknak.

„Legmélyebb együttérzésünkről biztosítjuk az áldozatok családjait és a sérülteket” - áll a KKM közleményében.

Három katolikus templomot és három szállodát ért szinte egyidejű robbantásos támadás húsvétvasárnap délelőtt Srí Lankán. Az eddigi információk szerint több mint százötven ember meghalt, több mint négyszázan pedig megsebesültek.

A Srí Lankán történt összehangolt merényletsorozatról ebben a cikkben tudhat meg többet!

Kapcsolódó írásaink