Krónika
Mit ettek az ókori emberek?
A bolygó minden tájáról

Ókori ételek, mint például a pompeii kenyér, az Olivatum (olívapüré), a Libum (mézes sütemény), a Globuli (mézes-sajtos sütemény) és a Dulcia Piperata (mézes sütemény), mesterszakácsok alkották újra gasztroarcheológiai szakértő irányításával
Fotó: Anadolu via AFP/Beyza Nur Eryilmaz
Szakértők számos Helicobacter pylori genomot elemeztek a bolygó minden tájáról. Kiderült, hogy a Hardy -variáns az emberekkel együtt terjedt el a Földön. A szakértők úgy vélik, hogy a baktérium olyan emberek gyomrában él, akik elsősorban húst és halat fogyasztanak. Gepárdokban és tigrisekben is megtalálták.
Ha ez az ökofaj valóban alkalmazkodott a ragadozókhoz, az azt jelzi, hogy az emberek szerte a bolygón figyelmen kívül hagyták a növényi táplálékokat, annak ellenére, hogy azok elérhetőek voltak számukra - írta meg a Gismeteo.
