Krónika
Ez a dió lassítja az öregedést és védi a szívet
Igazi természetes biostimuláns is

A dió gazdag omega-3 zsírsavakban, antioxidánsokban és polifenolokban – olyan anyagokban, amelyek leküzdik a szabad gyököket, lassítva a sejtek öregedését.
Már 4-5 dió naponta segít:
- javítja a szív- és érrendszer működését,
- csökkenti a „rossz” koleszterinszintet,
- támogatja az éles elmét és javítja a memóriát,
- megőrzi a bőr rugalmasságát.
Sok gerontológus beépíti étrendjébe, mint az öregedésgátló étrend egyik elemét.
Akkor hol van a bökkenő?
A probléma a kalóriatartalomban és az adagolásban rejlik. Mindössze 100 gramm dió körülbelül 650 kcal. A túlevés súlygyarapodáshoz és emésztési problémákhoz vezethet. A dió emellett erős allergén, ezért az érzékeny gyomor-bélrendszerrel vagy kiütésekre hajlamos embereknek óvatosan kell fogyasztaniuk, számol be a pravda.ru.
Ezenkívül nem érdemes előre megvásárolni a hámozott diót, mert gyorsan megavasodik, elveszíti minden hasznos tulajdonságát, és az oxidált zsírok miatt akár káros is lehet.
A dió a fiatalság és a szív erős szövetségese, ha nem fogyasztunk belőle túl sokat.