Krónika
Ne pazaroljon! – az esküvőjén se
Tudatos életmódra hív a NÉBIH

Rámutattak, hogy az élelmiszer-pazarlás mérséklése nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdasági és etikai kérdés is; Magyarországon évente 810 ezer tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, amelynek jelentős részéért a háztartások felelősek, de a nagyobb rendezvényeken, így az esküvőkön is számottevő mennyiségű élelmiszer kerül a kukába. Nem véletlen, hogy az ENSZ egyik fenntartható fejlődési célja is az, hogy 2030-ig világszerte 50 százalékkal mérsékeljék az élelmiszer-hulladék mennyiségét a háztartásokban és a vendéglátásban – jegyezték meg. A Nébih Maradék nélkül programja erre a növekvő érdeklődésre reagálva állította össze új kiadványát, amely gyakorlati tanácsokkal segíti a párokat a pazarlásmentes esküvő megszervezésében. Az útmutatóban olyan praktikus tanácsok szerepelnek, amelyek többek között segítenek a menü tudatos megtervezésében, a maradékok kezelésében és az italpazarlás megelőzésében – írták.