Krónika
Az orvos a szív és az erek erősítésére hasznos gyümölcsöt nevezett meg
Magokkal együtt fogyasztva

Elena Solomatina szerint a gránátalma különösen hasznos a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők számára.
„Az a tény, hogy ellagsavat tartalmaz, amely segít csökkenteni a nyomást, erősíti az ereket és kardioprotektív hatású. A legnagyobb mennyiségű ellagsav a gránátalma héjában található” - mondta az orvos.
Ezenkívül a gránátalma antibakteriális és vírusellenes, daganatellenes és rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Solomatina a nőknek a gránátalma fogyasztását javasolta az ösztrogénszint csökkenése esetén.
„A gránátalma a magokkal együtt fogyasztható. Telítetlen zsírsavakat és rostokat tartalmaznak. A gránátalma jelentős mennyiségű C-vitamint tartalmaz, ami hozzájárul a vas hatékonyabb felszívódásához. Ezért a gránátalmából készült szószok vagy gyümölcslé jól illenek a húskészítményekhez és a halakhoz. A gránátalmában lévő sav segít megpuhítani a húst és javítja annak emésztését” - tette hozzá a táplálkozási szakértő.
Elmondása szerint a gránátalma jelentős K-vitamin-tartalommal rendelkezik, ami segít a normális csontképződésben és a vérzések megelőzésében.