Krónika
Segíthet megelőzni a szívbetegségeket és javítja az emésztést
Az Earl Grey teának számos közös egészségügyi előnye van a fekete teával
Az Earl Grey tea egy merész és világos, egyetlen régióból származó ceyloni tea, amelyet körülbelül hétszáz méter magasan termesztenek, és finoman összeolvasztják a bergamott esszenciájával, egy citrusféle gyümölcsével, amely az olaszországi Calabriában honos.
Az erős és jellegzetes ceyloni tea harmonikusan társul a bergamott ízével. Testes, mégis aromás, citrusos jegyekkel és egy hosszan tartó, enyhén édes, virágos jegyekkel, ami teljesen egyedivé teszi ezt a fenséges teát.
Az Earl Grey teának számos közös egészségügyi előnye van a fekete teával, mivel ez a keverék feketetea-alapú.
Az Earl Grey tea fő előnyei a tea egyedülállóan magas antioxidáns sűrűségéből erednek. A fekete tea gazdag polifenolokban és flavonoidokban, amelyek antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek az antioxidánsok segíthetnek ellensúlyozni a szabad gyökök (FR) és a reaktív oxigénfajok (ROS) néven ismert káros molekulák káros hatásait. Az ezeknek a molekuláknak való tartós kitettség végül olyan betegségekhez vezethet, mint a rák és a szívroham.
Az Earl Grey tea fogyasztásának másik egészségügyi előnye a jobb emésztés és az emésztőrendszer egészségének javítása. Az emésztőrendszer minden részében mikroorganizmusok nagy populációi élnek, és míg egyes mikroorganizmusok hasznosak az emberi szervezet számára, mások károsak. Széles körben elterjedt nézet, hogy a tea rendszeres fogyasztása a káros mikroorganizmusok populációjának csökkenését eredményezi, miközben a hasznos mikroorganizmusok populációját növeli. Ezek a káros mikroorganizmusok olyan betegségek kialakulásához vezethetnek, mint a fekély és a gyomorhurut, ezért a tea fogyasztása jelentősen javíthatja a bélrendszer egészségét.
Az Earl Grey tea legfőbb előnye a szájüregi egészségre nézve a fogszuvasodást okozó baktériumok csökkentése. A tea természetes módon gazdag fluoridban, amely olyan elem, amely ellenállóbbá teszi a fogakat a fogszuvasodással szemben. A tea fogyasztása emellett képes csökkenteni az olyan organizmusok populációját, mint a Candida, amelyek gyulladást okozhatnak a szájüregben.
A fekete tea fogyasztása két okból is javíthatja a szív egészségét és csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A bergamott termékek csökkenthetik a koleszterinszintet; egy 80 magas koleszterinszintű emberrel végzett vizsgálat szerint a bergamottkivonat napi szintű szedése jelentősen csökkentette a szervezetben a rossz koleszterin szintjét. Emellett a fekete tea rendszeres fogyasztása segíthet csökkenteni a vérnyomást, ami segíthet megelőzni a súlyosabb szív- és érrendszeri betegségeket, például a szívrohamot és a stroke-ot.
Az Earl Grey tea természeténél fogva kalóriamentes, így kiváló ital, ha a fogyás vagy a testsúly kezelése a cél. A fekete teában található polifenolok segítenek csökkenteni a vérbe felszívódó zsír mennyiségét is, valamint elősegítik az anyagcserét. Ahhoz azonban, hogy az Earl Grey tea minden fogyókúrás előnyét megtapasztalja, egészséges étrendet kell tartania, sok vizet kell innia, és rendszeresen mozognia kell.
Az Earl Grey tea jelentős mennyiségű koffeint tartalmaz. Egy csésze fekete tea körülbelül 48 mg koffeint tartalmaz, de még így is jóval alacsonyabb a koffeintartalma, mint a kávénak. A koffein fokozhatja az energiát és javíthatja az agyműködést, és jól ismert stimuláns, amely éberré tehet és enyhítheti a fáradtságot. Továbbá a teában található polifenolok és a koffein megvédheti az agyat az olyan betegségekkel szemben is, mint a demencia és az Alzheimer-kór.