Krónika

A táplálkozási szakértő elmondja, kinek kell kerülnie a paprika fogyasztását

A paprikából naponta legfeljebb egyet lehet enni

Alekszej Kabanov orosz táplálkozási szakértő szerint a paprikából naponta legfeljebb egyet lehet enni, és jobb, ha sütve fogyasztják – számol be a Zakon.kz-re hivatkozva a Sports.kz.

A táplálkozási szakértő elmondja, kinek kell kerülnie a paprika fogyasztását
A szakértő szerint a paprika inkább sütve fogyasztandó (képünk illusztráció)
Fotó: MH archív/Purger Tamás

A Medikforumnak adott interjújában az orvos megjegyezte, hogy a paprika veszélyes azok számára, akik májbetegségben, epehólyagbetegségben, valamint magas savasságban szenvednek.

A paradicsomot az orvos szerint a savasság miatt nem szabad éhgyomorra fogyasztani, és szintén napi egy alkalomra kell korlátozni.

A fokhagyma és a hagyma károsíthatja a tápcsatornát, ezért különös óvatossággal használja őket.

Kapcsolódó írásaink