Krónika

Ez a tejtermék megszünteti az álmatlanságot és a depressziót

Megszünteti a szorongást, és javítja az alvást

A túrónak kevés ellenjavallata van. Ezek elsősorban a személyes intolerancia, a tejfehérje-allergia és a vesebetegség (magas fehérjetartalma miatt a túró terheli a kiválasztórendszer szerveit) – írta meg a Pravda.ru.

Ez a tejtermék megszünteti az álmatlanságot és a depressziót
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A túróval is óvatosabban kell bánni, ha elhízott vagy érelmeszesedésben szenved.

Milyen előnyei vannak a túrónak?

Magas kalciumtartalma mellett a túró szinte egyáltalán nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek akadályoznák az emésztését. Ellenkezőleg, a laktóz és az aminosavak fokozzák a kalcium jótékony hatásait.

Ez az élelmiszer gazdag triptofánban, egy olyan aminosavban, amely segít az éjszakai alvásban, és megelőzi az álmatlanságot, a depressziót és a szorongást. A túró kalciumban és foszforban is gazdag.

Ha beilleszti az étrendjébe, megszabadul a fogászati problémáktól, csontjai erősebbek lesznek, körmei és haja pedig jobban fog kinézni.

Milyen formában egészségesebb a túró?

A táplálkozásban jobb, ha ragaszkodunk az arany középúthoz. A négy-kilencszázalékos zsírtartalmú túró a legtöbb fogyasztó számára megfelelő. Kevés kalória van benne, ugyanakkor minden előnye megmarad.

A nap melyik szakában a legjobb a túrót fogyasztani?

A túró fehérje, és az egészséges szervezet a nap bármely szakában megemészti a fehérjetartalmú ételeket. A fehérjéket azonban a legjobb a nap második felére hagyni. Ezért a túrót a legjobb uzsonnára vagy vacsorára fogyasztani.

Kapcsolódó írásaink

Alkohollal a depresszió ellen?

ĀA kutatók hét olyan életmódbeli tényezőt azonosítottak, amelyek összefüggésbe hozhatók a depresszió kialakulásának kisebb valószínűségével