Krónika

A világ legegészségesebb zöldségének nevezik

Erősíti az ereket és eltávolítja a koleszterint

Az Egyesült Államokból származó táplálkozási szakemberek kijelentették, hogy a zöldségek közül a karfiol a leghasznosabb az egészség szempontjából, mivel szinte az összes, az emberi szervezet számára szükséges vitamint és nyomelemet tartalmazza – számol be a Segodnya.ua-ra hivatkozva a Sports.kz .

A világ legegészségesebb zöldségének nevezik
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Paul J. Richards

Ez a felbecsülhetetlen értékű zöldség arról is nevezetes, hogy tökéletesen emészthető a szervezet számára. A táplálkozási szakemberek szerint 50 gramm karfiol napi normát tartalmaz az egyik legerősebb antioxidánsból, a C-vitaminból.

A zöldség emellett rengeteg A-vitamint is tartalmaz, ami elengedhetetlen az egészséges látáshoz és bőrhöz. A zöldségben található B-vitaminok erősítik a szervezet szív- és érrendszerét, valamint az idegrendszert.

A karfiolban magnézium és vas, valamint számos ásványi anyag van jelen. A zöldség alma- és citromsavat tartalmaz. Ezt az egyedülálló zöldséget a szakértők bélbetegségek, máj, epehólyag esetén ajánlják, hasznos lesz elhízás esetén.

A karfiol erősíti az ereket és eltávolítja a koleszterint, ami kiválóan megelőzi az olyan súlyos betegségeket, mint a szívroham, a stroke és a szívinfarktus.

Kapcsolódó írásaink