Krónika

Megérkezik a kánikula

Még a strandokon is elviselhetetlen lesz a hőség a jövő héten

Már vasárnaptól sok napsütésre lehet számítani, elsősorban északon némi gomolyfelhőkkel tarkítva. Reggel északnyugaton, délután északkeleten fordulhat elő zápor, zivatar.

Megérkezik a kánikula
Hétfőn a ragyogó napsütést csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Getty Images/Getty Images North America/Sam Greenwood

Az északnyugati szél többfelé megélénkül, a hőmérséklet 26 fok körül alakul – írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu, amely szerint az ország délkeleti részén már a 31 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet a hét utolsó napján. A Köpönyeg szerint hétfőn a ragyogó napsütést csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja.

Esetleg északnyugaton este fordulhat elő zápor, a nappali felmelegedés 27 és 32 fok közé erősödik.

Kedden szintén fátyolfelhők szűrik majd a napsütést, és nem várható csapadék sem. Ezzel együtt szinte országossá válik a kánikula, a legtöbb helyen 30-33 fok várható. A délkeleti szél gyenge lesz.

A Világgazdaság arról is beszámolt, hogy a következő napokban legyünk óvatosak, ha strandra megyünk.

Kétségtelen tény, hogy sokan vehetik célba a Balatont is ezekben a napokban, a vízimentők azonban azt kérik, hogy legyünk óvatosak a kánikula miatt még fürdéskor is – írta meg a mandiner.hu.

Kapcsolódó írásaink

A hőhullámok miatt már több tucatnyian haltak meg

ĀA legnagyobb forróság májusban sújtotta a szubkontinens lakóit, a hőmérséklet a múlt hónapban a főváros Újdelhiben és az észak-nyugati Radzsisztán államban egyes napokon meghaladta az 50 Celsius-fokot