Krónika
Nem gyógyít, hanem megnyomorít
A paradicsomlé rejtett veszélyét nevezték meg

A szakértő szerint a gyomorhurutban, gyomorfekélyben vagy gastrooesophagealis refluxbetegségben szenvedőknek el kell utasítaniuk a paradicsomlevet. A termék magas savtartalma csak súlyosbítja a tüneteket. Alternatívát kell keresni a vesebetegeknek, akik figyelemmel kísérik a káliumfogyasztást. Ha pedig a gyártó cukrot adott a gyümölcsléhez, az a cukorbetegek számára is káros lesz.
„Bizonyos esetekben az ital nyomokban glutént tartalmaz, amely a cöliákiában vagy gluténérzékenységben szenvedők számára káros. A paradicsomlé kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel, ezért azok, akik rendszeresen szednek gyógyszert, konzultáljanak szakemberrel, mielőtt meginnák” – mondta Razaryonova a Szputnyik rádiónak.