Krónika

Három élelmiszer, amely segíthet csökkenteni a rák kockázatát

Ezeket az ételeket legalább hetente egyszer be kell iktatnia az étrendjébe

A tej, a hús és a tojás segít csökkenteni a rák kialakulásának kockázatát – adta hírül a Privet-Rostov.ru Andrej Liszenkov orvosra hivatkozva, amelyről a News.ru is írt.

Három élelmiszer, amely segíthet csökkenteni a rák kockázatát
Képünk illusztráció
Fotó: Food Collection via AFP/Roulier/Turiot/Mood4Food

A portál szerint ezek a termékek alkalmasak a megelőző célból történő fogyasztásra, akár napi szinten is.

A tej, a tojás és a hús C-vitamint tartalmaz. Ez kulcsszerepet játszik a daganatok megelőzésében. Az ebben a három élelmiszerben található vitaminok aktiválják a p53 fehérjét, amely gátolja a rákos sejtek növekedését. Ezeket az ételeket legalább hetente egyszer be kellene iktatnia az étrendjébe, hogy megőrizze jó egészségét. Jobb, ha párolja vagy sütőben készíti őket.

Ivan Karasev onkológus korábban elmondta, milyen termékek okozhatnak rákot. Szerinte a rákkeltők közé tartoznak a cukros ételek, a feldolgozott húsok, valamint a nagy mennyiségű állati zsiradékot tartalmazó termékek.

Denis Romanov onkológus szerint a rák még késői stádiumban is gyógyítható, minden a betegség típusától és az áttétek gyakoriságától függ. Az orvos szerint sokan pánikba esnek a diagnózis után, de a betegség harmadik és negyedik stádiumában is van esély a gyógyulásra. Hangsúlyozta, hogy fontos, hogy ne hagyatkozzunk a nem hagyományos orvoslásra, mert az tragikus következményekkel járhat.

Kapcsolódó írásaink