Krónika

A legegészségesebb zöld

Minden zöldfűszer tartalmaz K-vitamin

A zöldek fontos forrása a szervezet egészségének megőrzéséhez szükséges élelmi rostoknak, vitaminoknak és ásványi anyagoknak – írta meg a life.ru.

A legegészségesebb zöld
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Emellett nagy mennyiségben tartalmaznak C- és K-vitamint – mondta Marina Makisha táplálkozási szakértő, a tudatos táplálkozás és az egészséges életmód szakértője. Felsorolta a leghasznosabb zöldfajtákat, amelyeket otthon is termeszthetünk.

„Általában minden zöldfűszer jó. A zöldek ugyanis elsősorban az élelmi rostok fontos forrásai. Vagyis az élelmi rostok segítenek a bélrendszer normális működésében” – magyarázta a táplálkozási szakértő a RIA „FederalPress” beszélgetésében.

Szerinte minden zöldfűszer tartalmaz K-vitamint, de a közönséges petrezselyem ebben a tekintetben élen jár. Ez a vitamin fontos szerepet játszik a kalcium normális felszívódásában a szervezetben, és már tíz gramm petrezselyem is elég a napi adaghoz – magyarázta az orvos.

„Petrezselyem, kapor, koriander – választás kérdése, mit szeretünk jobban ízlelni. De ha a hasznos anyagok koncentrációját nézzük, a petrezselyem még mindig az első helyen áll” – foglalta össze az egészséges táplálkozás szakértője.

Kapcsolódó írásaink