Krónika

Tájfutó pályát avattak Kőbányán

A települések központi parkjaiban immár harminc tájfutó pálya létesült, és a tervek szerint az év végéig további húsz pályát adnak át

Tájfutó pályát avatott, egyben útjára indította az ehhez kapcsolódó Pontvadászat programot a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára kedden Budapesten, a X. kerületi Óhegy parkban.

Tájfutó pályát avattak Kőbányán
Tájfutó pályát avatott, egyben útjára indította a Pontvadászat programot a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára
Fotó: Facebook/Magyar Tájékozódási Futó Szövetség

Révész Máriusz hangsúlyozta: országszerte, jellemzően a települések központi parkjaiban immár harminc tájfutó pálya létesült, és a tervek szerint az év végéig további húsz pályát adnak át.

A költségvetési forrásból, az ötven pálya esetében összesen hatvanmillió forintból megvalósuló fejlesztéstől azt várják, hogy erőfeszítésből élménnyé válik a mozgás a pályák használói számára – tette hozzá.

Mint elmondta: az államtitkárság feladatának tekinti, hogy több mozgásra vegye rá az embereket, ugyanis az életmódunk dupla annyira határozza meg az egészségi állapotunkat, mint például az egészségügyi rendszer. Vagyis minél többet mozgunk annál egészségesebbek lehetünk – mondta.

Ezért indította útjára az államtitkárság például a Mozgás receptre elnevezésű programot, amelynek keretében a háziorvosok mozgást is felírhatnak a páciensek számára, és ezt szolgálja a tájfutó pályákhoz tartozó Pontvadászat program is – ismertette Révész Máriusz.

Ennek lényege, hogy tájékozódási pontokat jelölnek ki a pályákon, amelyeket egy erre a célra fejlesztett Pontvadászat elnevezésű applikáció segítségével lehet megtalálni. A tájékozódási pontokon pedig kvízkérdésekre kell felelni, a jó válaszért pont, a rosszért levonás járhat – ismertette.

Kifejezte reményét, hogy a pályákat aktívan használják majd cégek csapatépítésre, nyugdíjas klubok, de az iskolai testnevelés órák részévé is válhat a pontvadászat.

Kovács Róbert Antal (Fidesz) Kőbánya polgármestere a pálya átadóján örömét fejezte ki, hogy újabb sportlétesítménnyel gazdagodott a kerület.

Kapcsolódó írásaink