Krónika

Így kerüljük el az átveréseket nyaralás közben

Ezért érdemes utazási irodát választani egyéni szervezés helyett

A Turisztikai Világszervezet előrejelzése szerint a nemzetközi turizmus idén valószínűleg visszatér a világjárvány előtti szintre, de az első becslések szerint akár meg is haladhatja 2019-et. Érdemes árgondolni, hogy vállaljuk-e a plusz időt és rizikót, ami az egyéni nyaralás tervezéssel járhat, ahelyett, hogy inkább utazási irodára bíznánk a feladatot – írja az Origo.

Így kerüljük el az átveréseket nyaralás közben
A felhőtlen kikapcsolódásra mindenki vágyakozik (Képünk illusztráció)
Fotó: AFP/NurPhoto/Diego Cupolo

Anyagi biztonság, lelki nyugalom

Ha lefoglaltunk és kifizettünk egy utat, annak az összege nem változik semmilyen külső körülmény hatása ellenére sem. Mivel a nagyobb utazási irodák jellemzően charter repülőjáratokat vagy buszokat működtetnek, attól sem kell tartanunk, hogy túlfoglalás miatt lemaradunk a járatról, vagy nem érjük el az átszállást, ami máskor bizony előfordulhat. A megbízható utazási irodák csakis folyamatosan ellenőrzött partnerekkel állnak üzleti kapcsolatban, így garantált az ígért minőség, átverős ajánlatba biztosan nem futhatunk bele. Rendkívüli esemény (pl. extrém időjárási vagy rendkívüli politikai események) esetén az utazási irodának kell gondoskodnia a hazahozatalunkról, illetve más helyen történő elszállásolásunkról. Akinek elsődleges a biztonság és a nyugalom külföldön, az biztos, hogy utazási irodával szervezi szabadságát, mert így készen megkap minden igényelt szolgáltatást, s a kint tartózkodás előtt és alatt is az iroda intézkedik minden esetben.

Gondoskodnak a kényelmünkről

Minden létező szálláshelyet, jegyet, autókölcsönzőt, biztosítást és akciót végigböngészni, igencsak időigényes folyamat. Ha utazási irodát választunk, valójában megszerveznek és lebonyolítanak mindent, akár egyedi kérésekkel kiegészítve. Attól kezdve, hogy befizettük az utazást, nyugodtan hátra dőlhetünk!

Szinte semmit sem kell magunknak elintéznünk: a szállásról, a programokról, az oda- és visszautazásról, a programokról is helyettünk gondoskodnak.

Gyorsaság, tapasztalat, helyismeret

A jó és megbízható utazási irodák szakemberei több éves, olykor évtizedes tapasztalatokkal, munkakapcsolatokkal rendelkeznek a világ minden pontján. Így nemcsak az adott utat szervezik meg gyorsan és hatékonyan, de akkor is rövid időn belül reagálnak, ha alkalmazkodni kell a megváltozott körülményekhez: például időjáráshoz, váratlan helyzetekhez. Vagyis, nem leszünk elveszve egy idegen országban, annak nyelvét netán nem ismerve.

Ráadásul az utazási irodák munkatársainak sok esetben személyes tapasztalatai is vannak az az adott desztináció kapcsán, így hasznos tanácsokkal segíthetik utazásunkat.

Optimális költségek

Tévhit, hogy az utazási irodák nincsenek versenyben az internetes árakkal! Az alacsony árakat a szolgáltatások minőségével és a biztonsággal kell összehasonlítani.

Nem mindegy, hogy kicsit olcsóbban jóval rosszabb szálláshoz, repülőjegyhez jutunk, vagy reális összegért, az utazási irodák által elérhető kedvezményekkel számolva jóval színvonalasabb szolgáltatást vehetünk igénybe.

Az utazási irodák sokféle, magánember számára nem elérhető kedvezményes lehetőséghez is hozzáférnek.

Szabadon választva

Sok nyaralni vágyót elriaszt a régi típusú „társas utak” emléke, az, hogy alkalmazkodni kell másokhoz, idegenekhez. Ma azonban ez már koránt sincs így! Nyugodtan élvezhetjük az utazási irodák által szervezett kényelmet úgy is, hogy közben szabadon döntünk egyéni programjainkról. Ha akarunk, csatlakozunk fakultatív kirándulásokhoz, ha akarunk, nem. Ma, amikor a koronavírus okozta bezártság után egyre több magyar újra felhőtlenül szeretne nyaralni, az utazási irodákkal karöltve ötvözhetjük legjobban a szervezett nyaralás előnyeit és saját, egyéni elvárásainkat.

Kapcsolódó írásaink