Krónika
Biztosíthatja a szem, az agy, a szív, a máj és a bőr egészségét
Napi két kivi még az elalvásban is segíthet

A kivi kiemelkedően egészséges élelmiszer, amely számtalan előnnyel rendelkezik. Ez a gyümölcs tele van C- és E-vitaminnal, amelynek köszönhetően jót tesz az immunrendszernek. Sok antioxidánst tartalmaz, amely segít a betegségeket okozó szabad gyökök elleni küzdelemben. Az antioxidánsoknak köszönhetően a szervezetben lévő gyulladást is képes csökkenteni.
A kiviben K-vitamin is található, amelynek köszönhetően segíthet fenntartani az egészséges véralvadást az egész szervezetben. Ráadásul a csontok egészségének megőrzésében és fejlődésében is segít.
A rák elleni hatását is vizsgálták. Rendszeres fogyasztása csökkenti a vastagbéldaganat kialakulásának kockázatát.
A kivi tele van rosttal és enzimekkel, amelyeknek köszönhetően segíti az emésztést. Ráadásul koleszterinszint-csökkentő hatása is van.
Ez az édes-savanykás gyümölcs magas kálium- és réztartalmú ásványi anyagokat tartalmaz, amely segíthet a vérnyomás szabályozásában, és támogatja a csontok és az idegek egészségét.
A gyümölcsben található vegyületeknek köszönhetően fokozza a szem, az agy, a szív, a máj és a bőr egészséges működését. Eközben az időskori betegségek kialakulását is késleltetheti.
A kivi szerotonint tartalmaz, amely elősegítheti a jobb alvást. Egy tanulmány szerint két kivi elfogyasztása lefekvés előtt egy órával jelentősen javította az alvás teljes idejét, hatékonyságát, és gyorsabb elalvást eredményezett.
Kevesen tudják, de a kivinek a héja is ehető, ráadásul tápanyagokban gazdag. Kutatások szerint ha a ezt a gyümölcsöt a héjával együtt esszük, akkor ötven százalékkal több rostot, 32 százalékkal több E-vitamint és 34 százalékkal több folsavat fogyaszthatunk.